Zamknąć lato w słoiku - dzięki temu przepisowi każdy może poczuć zimą smak upalnego lata, ciepłych długich wieczorów i zabaw do białego ranka :)
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w duże kawałki. Zalać wrzątkiem i moczyć ok. 1 minuty. Odcedzić i szybko przelać zimną wodą. Cukier, sól i miód zagotować w 1,5 litra wody. Wlać ocet i ponownie zagotować. Do każdego słoika włożyć 3 obrane ząbki czosnku, 5 ziaren ziela angielskiego i kilkanaście ziaren gorczycy. Dodać paprykę i zalać gorącą zalewą. Wlać po łyżeczce oleju. Słoiki zakręcić i pasteryzować ok. 10 minut.
Uwaga – sprawdzona rada
Życzę smacznego.
5 komentarze:
Papryka i czosnek-uwielbiam, a taki słoik zachwyciłby mnie :)
Ciekawy przepis. Brakuje jednak oznaczenie przepisu, abym mogła go zaakceptować w akcji psiankowatej, uzupełnij proszę.
sorki zapomniałem - już poprawione
ja już nie mogę się doczekać aż się zamarynuje :D
Już zaakceptowany przepis, zapraszam do dalszego psiankowania :)
Prześlij komentarz